katasztrófa

2019.10.23. 13:30

Halálos áldozatai is vannak az özönvízszerű esőzésnek

Katalóniában egy ember meghalt és többen eltűntek. 24 ezren maradtak áram nélkül és több autóúton, vasúti szakaszon is szünetel a közlekedés.

Montblanc, 2019. október 23. Özönvízszerû esõzés okozta villámáradás nyomai a katalóniai Montblanc városban 2019. október 23-án. Egy ember életét vesztette és ketten eltûntek az elõzõ esti áradásban, 24 ezer otthonban szünetel az áramszolgáltalás. MTI/EPA/EFE/Josep Lluis Sellart

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Josep Lluis Sellart

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) jelentése szerint fél nap alatt 180 milliméternyi csapadék zúdult Girona és Tarragona térségének több településére, helyenként viharos erejű széllel kísérve.

Egy ember életét vesztette és ketten eltűntek az előző esti áradásban
Fotó: Josep Lluis Sellart / MTI/EPA/EFE

A halálos áldozat egy 75 éves férfi, akinek eltűnését még az éjjel jelentették a Barcelonához közeli Arenys de Munt településről, ahol a férfi az utcán parkoló autóját akarta a vihar elől biztonságba helyezni. Holttestét reggel találták meg.

A helyi hatóságok

négy eltűnt embert keresnek, köztük egy idős asszonyt és középkorú fiát, akiknek bungalójába tört be a víz éjszaka Vilaverd településen. Két másik embert pedig autójával együtt sodort el egy hirtelen megáradt folyó Espluga de Francolíban, ahol két híd és két vendéglátóhely is összedőlt.

A gépkocsit később üresen találták meg a folyóban.

24 ezer otthonban szünetel az áramszolgáltatás, a vihar hatalmas pusztítást végzett
Fotó: Josep Lluis Sellart / MTI/EPA/EFE

Áradások, kidőlt fák, földcsuszamlások miatt több mint negyven közút vált járhatatlanná egyes szakaszokon, ahogy több vasútvonal is. A vihar következtében összesen 24 ezer katalóniai háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül. A viharos időjárás érintette a földközi-tengeri Baleár-szigeteket is; Ibiza szigetén három munkás megsérült, amikor barakkjukat lerombolta a rendkívül erős szél.

Az Aemet tájékoztatása szerint a rossz idő észak felé, Baszkföld és Kantábria irányába haladt tovább Katalóniából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában