Ország-világ

2020.07.11. 19:28

Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek

Alapítványát családi házába jegyeztette be – derítette ki a Hír Tv Híradója.

Budapest, 2019. június 5. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyûjtésrõl rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyûjtõ ívek az Országházban 2019. június 5-én. Összesen 680 ezer aláírás gyûlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós ügyészséghez. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI / Bruzák Noémi

Fotó: Bruzák Noémi

Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek, hiszen alapítványát családi házába jegyeztette be. Ezt derítette ki a Hír Tv Híradója. A stáb ma felkereste az alapítvány hivatalos címét, ahol Hadházy Ákosék éppen születésnapot ünnepeltek. A megadott postafiók pedig egy balliberális újságíróhoz és férjéhez köthető.

A balliberális média napok óta tagadja az összefonódást Hadházy Ákos és egy magát függetlennek nevező újságíró között.

A Hír Tv cikke elmagyarázza, hogy találtak kapcsolatot: ha a Magyar Posta nyilvános postafiók-keresőjébe beírjuk azt a számot, ahová a politikus a nemzeti konzultációs íveket várja, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nevét adja ki, és egy hozzá tartozó címet házszámmal és egy lakás címével együtt.

Ez a Lövölde tér 2/A földszint 2. Így jutottak el az épületig, amelyben a szintén nyilvános cégadatok szerint, feltűnt a 24. hu újságírója, Kovács-Angel Marianna és férje Kovács Áron, akiről kiderült, hogy Hadházy alapítványának kurátora.

Kovács Áron azt állítja, hogy otthonában zavarta meg a stáb, pedig a kurátor maga adta meg vállalkozása címét a postán, saját lakását így politikai és gazdasági célokra használja. A nemzeti adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila a Média1-nek erről azt nyilatkozta:

ha valakinek a lakcímén vállalkozás van bejegyezve, akkor az ingatlanról akár drónfelvétel is készíthető.

Hadházy Ákos alapítványának hivatalos bírósági adatlapja szerint a bejegyzett cím szekszárdi.

A Híradó az alapítvány székhelyét kereste fel, ott azonban Hadházy Ákost találták, kiderült ugyanis, hogy az alapítvány székhelyének saját családi otthonának címét adta meg.

Hadházy nem kívánt nyilatkozni, azonban telefonnal – kérésük ellenére – rögzítette a rövid beszélgetést, amelyet később közösségi oldalán is megosztott.

A látottak alapján a Hír Tv munkatársai arra is választ vártak volna, hogy miért saját otthonában gyűjti a konzultációs íveket.

A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság elnöke szerint felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha az alapítvány nem tesz közzé tájékoztatót arról, hogy mi lesz a hozzájuk érkező íveken szereplő adatokkal.

Péterfalvi Attila azt is hozzátette: több beadvány is érkezett már a hatósághoz a Hadházy Ákos akciójával kapcsolatban. Egy másik ügyben már megbüntették a politikust, mert nem kezelte megfelelően az összegyűjtött adatokat, emiatt a hatóság 1 millió forintra büntette.

Borítókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában