útdíj

2018.09.07. 13:02

Ha hétvégén utazni készül, érdemes időben beszerezni a matricát

Vasárnap éjszaka ugyanis szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése.

Karbantartás miatt szeptember 9-én éjszaka 1:00 és hajnali 6:05 között az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. pénteken.

A NÚSZ vasárnap éjszakai is nyitva tartó, M3 Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájában sem lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek.

A szolgáltató azt tanácsolja, hogy az utazók az úthasználati jogosultságot még a karbantartás kezdete előtt vegyék meg a weboldalakon keresztül, az ügyfélszolgálati irodákban és viszonteladó partnereknél, vagy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül (SMS-ben, interneten vagy applikáció segítségével).

A jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában