Ország-világ

2020.08.16. 20:08

Gyurcsányék már az ellenzéket fenyegetik – vezető szerepre készül

Vadai Ágnes nem javasolja, hogy valaki az ellenzéki oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson.

Budapest, 2016. június 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Vadai Ágnes független országgyûlési képviselõ, a DK alelnöke az Erõszak családon innen és túl címû, az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselõcsoportja konferenciáján Budapesten 2016. június 3-án. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

Alig telt el pár nap azóta, hogy Gyurcsány Ferenc durván megfenyegette Vidnyánszky Attilát, most párttársa, Vadai Ágnes fenyegette meg az egész ellenzéket annak ürügyén, hogy Fekete-Győr András nemrég arról beszélt: a DK elnöke megígérte neki, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén nem fog közjogi tisztséget vállalni.

„Nem árt tisztázni pár dolgot. Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja. A semmiből, hatalmas ellenszéllel dacolva építette velünk együtt fel az ellenzék legerősebb pártját” – jelentette ki Vadai Ágnes a Facebook-oldalán. Hozzátette: Gyurcsány többet tett az Orbán-rendszer leváltásáért, mint bárki az ellenzéki oldalon.

„A Fidesz és Orbán politikailag meg akarják ölni. Nem is titkolják. Akik a mi oldalunkon eddig vele szemben határozták meg önmagukat, mind elbuktak. Soroljam a neveket? Hogy pár napja megállapodtunk a közös indulásról, abban neki kulcsszerepe volt. Tudom, mert ott voltam” – írta közösségi oldalán Vadai a Magyar Nemzet cikke szerint.

Az önmagát „a legeurópaibb pártként” meghatározó DK alelnöke, országgyűlési képviselője ezután színtiszta bolsevik tónusban úgy folytatta:

„Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van. Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét” – írta Vadai.

„Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem” – zárta fenyegetőzését Vadai Ágnes.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Vadai Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában