Felszólalás és felszólítás

2021.01.21. 09:39

Francia EP-képviselő a migrációról: Európa rohama még csak most kezdődik (videó)

Az európai országok számára egyre nagyobb problémát és fenyegetést jelent a migráció, erre hívta fel a figyelmet a francia Nemzeti Tömörülés párt tagja, Jordan Bardella az Európai Parlament minapi ülésén. A francia politikus ijesztő forgatókönyvet vázolt fel arról, hogy a ma 1,2 milliárd lakosú Afrika népessége a jelenlegi tendencia alapján 2050-re megduplázódik és eléri a 2 és fél milliárdot.

French far-right Rassemblement National (RN) party head candidate Jordan Bardella delivers a speech during a campaign rally in Henin-Beaumont, northern France, on May 24, 2019, ahead of European elections. - European elections are held from May 22 to 26, 2019. (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Huguen

A Gallup intézet 2016-ban készült felméréséből kiderül, hogy a 15 és 24 év közötti afrikai fiatalok 42 százaléka azt tervezi, hogy elhagyja a szülőföldjét és Európába emigrál. Ez az arány valamivel kisebb a felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok körében, de közülük is sokan, 32 százaléknyian úgy gondolják, hogy Európában szeretnének szerencsét próbálni – ismertette Jordan Bardella beszédét a V4NA hírügynökség.

La démographie est notre destin. Votre vision d’un accueil inconditionné, illimité et sans frontière n’est pas seulement responsable des drames humains de la Méditerranée, elle bafoue l’un des droits les plus essentiels de notre peuple : être et rester lui-même. pic.twitter.com/MgaSrxjWHs

A felmérés ugyan néhány évvel ezelőtt készült, de az alapján Jordan Bardella úgy véli,

Európa rohama még csak most kezdődik.

Selon une enquête " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@Gallup de 2016, 42% des Africains âgés de 15 á 24 ans et 32% des diplômés du supérieur disent vouloir émigrer. https://t.co/vd0zsVGNKO

— Revue des 2 Mondes (@Revuedes2Mondes) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 4, 2018

A politikus szerint az Európai Unió új migrációs és menekültügyi paktuma arról tanúskodik, hogy a feltétel nélküli, korlátlan és határok nélküli befogadás nem csupán a Földközi-tengeren bekövetkezett emberi tragédiákért felelős, de a térségben tevékenykedő embercsempészeknek is kedvez, akik kihasználják az emberi nyomorúságot. Emellett sérti az európai népek egyik legfontosabb jogát, a puszta lét és a fennmaradás jogát.

Bardella felszólalásában kitért azokra a szigetekre, amelyek a migránsok kedvelt úti céljai, kiemelve, hogy Európa magára hagyta a migránsok által megszállt szigetek lakosait, akiknek néha ostromállapotra jellemző körülmények között, egyedül kell megbirkózniuk a mindennapos zajjal és rongálásokkal, hozzátéve, hogy nem ritka az istentiszteleti helyek kifosztása sem. A francia politikus kiemelte, hogy mára teljesen elfogadottá vált a déli államokból történő migráció, némelyek szerint pedig az európai országoknak egyenesen kötelességük a migránsok befogadása, ezért arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy vessenek véget ennek az őrületnek.

Borítóképünkön Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában