lebukva

2020.03.13. 10:37

Földet és szalmát adott el cigiként két szabolcsi férfi

Elrendelte a letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét a Nyíregyházi Járásbíróság annak a két férfinak, akik földdel és szalmával kitömött kartondobozokat adtak el cigarettaként 30 millió forintért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője pénteken.

Forrás: Police.hu

Resán Dalma elmondta, a megalapozott gyanú szerint a két férfi és harmadik társuk nagy mennyiségben kartondobozokat szereztek,

melyeket földdel és szalmával töltöttek meg, majd ukrán származású, magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettaként akarták eladni.

Az így megtöltött dobozokért egy vevő 30 millió forintot fizetett 2019 augusztusában Mátészalkán, azonban az „árut” nem kapta meg. Az egyik vádlott a bíróság előtt arra hivatkozott,

amikor a vevő kérte a kifizetett dohányárut, másik két társa erőszakkal elvette tőle a pénzt és a cigarettaszállítmányt is.

Később Nyírbátorban egy bérelt kisteherautóban találták meg a földdel és szalmával töltött dobozokat – ismertette Resán Dalma.

A csalás miatt indult eljárásban a bíróság elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét, harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

A végzés ellen az egyik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában