Ország-világ

2020.09.29. 17:14

Fidesz: a baloldal továbbra sem akar részt venni a koronavírus elleni nemzeti összefogásban

Inkább a védekezés akadályozásával vannak elfoglalva.

A Fidesz szerint „a baloldal nem tud leállni”, ott folytatja, ahol a koronavírus-járvány első hullámakor abbahagyta.

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy az MSZP kedden azt követelte: legyen ingyenes a koronavírusteszt és majd a védőoltás is.

A Fidesz közleményében azt írta: a baloldal továbbra sem akar részt venni a vírus elleni nemzeti összefogásban, inkább a védekezés akadályozásával van elfoglalva.

A Gyurcsányék által irányított baloldalnak a járvány másról se szól, hogy a hatalomért hazudoznak, kamuhíreket, kamuvideókat gyártanak és megtévesztenek – fogalmaztak, hozzátéve: ők is pontosan tudják, hogy Magyarországon a koronavírust kimutató PCR-teszt mindenkinek ingyenes, akinél azt a háziorvos, járványügy, kórház indokoltnak tartja.

Közölték: az eddig elvégzett több mint 700 ezer vizsgálat elsöprő többsége teljesen ingyenes volt, az állam költségére.

Fontosnak nevezték, hogy amíg nincs vakcina, védekezni kell, az életeket pedig úgy kell megvédeni, hogy „közben az ország működőképességét megtartsuk”, ezért különösen fontos az érvényben lévő szabályok betartása.

A kormány emellett minden kutatást figyel, európai kutatásban részt is vesz Magyarország, és ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök többször is elmondta, amint meglesz a hatásos vakcina, meg fogják szervezni, hogy az elérhető legyen a magyar embereknek – írta közleményében a Fidesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában