vandalizmus

2020.01.25. 11:43

Festékszóróval fújták le a magyar feliratokat

Ismeretlenek megrongálták Gyergyószentmiklós keleti kijáratánál és a Gyilkostó üdülőtelepen is a településjelző tábla magyar feliratát. A gyergyószentmiklósi polgármester feljelentést tesz.

A rongálás péntekre virradóra, azaz a Moldva és Havasalföld egyesülésének évfordulóján történhetett. Az első, erről készült fotók a hivatalos munkaszüneti napon, a délelőtt folyamán kerültek ki a közösségi médiába, és keltettek nagy felháborodást – írja a szekelyhon.ro.

A táblarongálás helyszíne Gyergyószentmiklóstól 5 kilométernyire található, azaz nem a lakóházak közelében. Így

a városháza által tavaly felszerelt kamerák sem láthatták,

hiszen ezeket ott helyezték el ahol, az országút az első házakhoz ér. A gyilkostói településjelzőnél sincs még térfigyelő kamera. Emiatt

nincs olyan felvétel, amely segítségével az elkövetőket azonosítani lehetne.

Amint Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester érdeklődésünkre elmondta,

feljelentést tesznek a rendőrségen az ügyben.

Hozzátette, elszomorító a tény, hogy valakik ilyen módon akarnak feszültséget szítani az itt élő nemzetiségek között. „Főleg idén, amely egyébként sem lesz egy nyugodt év a román-magyar kapcsolatok tekintetében a százéves trianoni évforduló miatt” – fogalmazott.

A táblamázolásról az országos útügyi társaság illetékesei is értesítést kaptak, elindultak a helyszínre, hogy a táblákat megtisztítsák. A festéket a helyi városgazdálkodási vállalat munkatársai a feljelentés és a helyszínelés után sikeresen eltávolították.

A portál úgy tudja, nem ez az első ilyen eset. Január elején több helységnévtáblán is fekete festékszóróval fújták le a magyar feliratot Udvarhelyszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában