Katonai tiszteletadás mellett

2020.03.15. 09:40

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

A zászlót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel a március 15-ei nemzeti ünnepen. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A téren mindössze néhány ember követte végig az idei nemzeti ünnep egyetlen központi programját. A többi központi rendezvényt – köztük Orbán Viktor miniszterelnök múzeumkerti beszédét, valamint a Kossuth- és a Széchenyi-díjak átadását – a koronavírus miatt lemondták.

Március 15., az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kitörésének ünnepe, 1989-ben volt először munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országház előtt, Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 172. évfordulóján, 2020. március 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában