razzia

2019.02.21. 17:41

Feltételezett iszlamistákat vettek őrizetbe Németországban

A házaspár dzsihadista célokkal készült Szíriába utazni.

Házkutatásokat tartott csütörtökön délelőtt a rendőrség Németország Észak-Rajna-Vesztfália, valamint Hessen tartományában. A hatóságok két feltételezett iszlamistát, egy 26 éves házaspárt vettek őrizetbe Hessen tartományban – közölte a frankfurti ügyészség csütörtökön.

A házaspár két kisgyermekével együtt 2016 novemberében utazott Törökországba, azzal a céllal, hogy eljussanak Szíria egy olyan területére, mely az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellenőrzése alá tartozik. Tervük azonban kudarcba fulladt, ugyanis még Törökországban őrizetbe vették őket, majd visszatoloncolták a családot Németországba. A házaspár dzsihadista célokkal készült Szíriába utazni.

A csütörtöki házkutatások tizenkét, 22-33 év közti gyanúsítottat érintettek, akik német, illetve német-marokkói állampolgárok. Az államot fenyegető, erőszakos cselekmény előkészítésének gyanúja miatt folyik nyomozás ügyükben.

A gyanú szerint segítettek másokat abban, hogy Szíriába utazzanak, és ott az Iszlám Állam harci cselekményeiben részt vehessenek.

Nagyjából 200 rendőr vett részt a műveletekben a két tartomány különböző helyszínein. A hatóságok összesen 15 lakást kutattak át, készpénzt, kést, illetve dokumentumokat foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában