Uszítás

2020.09.15. 18:50

Fellógatással fenyegette meg Matteo Salvinit egy olasz baloldali politikus

Egy festékszóróval felfestett „Salvini lógni fog” felirat előtt, kezében egy koktéllal készített szelfit a balközép Demokrata Párt egyik fiatal képviselőjelöltje az észak-olaszországi Torino egyik városrészében, ahol helyhatósági választásokra készülnek.

Az olasz Demokrata Párt (PD) fiatal venariai képviselőjelöltje, Fabio Tumminello az Instagramon posztolta a képet, amelyen az látható, hogy egy jellegzetes színű alkoholos italt tart a szájához, és a kép hátterében „Salvini lógni fog” felirat olvasható – adta hírül a V4NA hírügynökség.

„A Demokrata Párt venariai szervezetében erőszakra uszító személyek vannak” – kommentálta a posztot Andrea Cerutti, a Liga regionális alelnöke. „Az ilyen fellépésnek semmi köze a politikai vitákhoz. Biztosak vagyunk abban, hogy a venariai embereket nem akarják ilyen alakokkal képviselni, akik tudatlanok és csak gyűlöletkeltésre képesek, mert nincsenek saját ötleteik” – tette hozzá a jobboldali politikus. A Demokrata Párt elhatárolódott a helyi jelöltjétől, aki egyébként ügyvéd, számolt be a La Stampa online kiadása.

❌FATE GIRARE QUESTA NOTIZIA, PERCHÉ NEI TG NON LA VEDRETE DI CERTO...

Un candidato del PD che pubblica una foto con la scritta “SALVINI APPESO”... Mah...https://t.co/IhRW1UInXn

Matteo Salvini a Facebook-oldalán állt ki a Liga értékei mellett. „Mi új ötleteket és megoldásokat javaslunk az iskolai oktatáshoz, a munkához, a fiataloknak, az egészségügyben, a falak lebontásához és a családok támogatásához, a vállalkozásoknak és kézműveseknek, valamint a gazdáknak Olaszország minden szegletében. Mások inkább inzultálnak, székekkel, üvegekkel vagy paradicsommal dobálóznak, vagy azzal fenyegetőznek, hogy pólókat, rózsafüzéreket szakítanak szét” – fogalmazott a jobboldal vezetője. „A dühre és a félelemre mi mosollyal és munkával válaszolunk. Osszátok meg ezt, mert biztosan nem fogjátok látni a hírekben” – tette hozzá Salvini.

Matteo Salvinit nemrégiben egy bevándorló támadta meg, aki az olasz jobboldal vezető politikusának nyakából letépte a keresztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában