károk

2018.09.01. 20:58

Felhőszakadás, zivatar: elsőfokú riasztást adtak ki 

Lecsapott a vihar az országra, a tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati megyéire szombat este. Az országon átvonuló vihar a főváros mellett több megyében okozott eddig károkat, a tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották – közölte honlapján szombat este a katasztrófavédelem.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az első fokú riasztást az ország nyugati megyéire adták ki néhány Vas és Zala megyei járás kivételével, a részletes térkép a met.hu oldalon érhető el. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső és jégeső eshet, valamint erős szél fújhat.

A katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt eddig a fővárosban a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okoz forgalmi akadályt.

Győr-Moson-Sopron megyében Ágfalvára egy villanyoszlopra dőlt fa miatt kérték a soproni hivatásos tűzoltók segítségét. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcájában a vízeltávolítás céljából riasztották a város önkéntes tűzoltóit.

Fejér megyében Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken egy fába csapott a villám és tűz keletkezett a törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat.

Somogy megyében Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot. Kaposfőn a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot.

Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Veszprémben autóra dőlt egy fa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában