incidens

2021.03.09. 22:54

Erőszakba torkollott a görög fővárosban a rendőri erőszak elleni tüntetés

Helyszíni beszámolók szerint az úton parkoló járművek tucatjai szenvedtek károkat a főváros déli, Néa Szmírni nevű külvárosi részén.

Erőszakba torkollott kedden a görög fővárosban, Athénban a rendőri erőszak elleni tüntetés; a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrőrsöt megostromolni készülő tiltakozókkal szemben, akik Molotov-koktélokkal dobálták a rend őreit.

Helyszíni beszámolók szerint az úton parkoló járművek tucatjai szenvedtek károkat a főváros déli, Néa Szmírni nevű külvárosi részén.

Legalább egy rendőr megsérült az utcai harcokban.

A rendőri erőszak témája azután került reflektorfénybe, hogy járókelők lefilmezték, amint rendőrök megvertek egy férfit a külvárosi területen. A férfi azt kiáltotta, hogy „fáj”, miközben a rendőrök verték és rugdosták.

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a kormány pedig elítélte a rendőrök fellépését.

Baloldali pártok és egyéb szervezetek ezt követően tüntetésre szólítottak fel, amelyen a tudósítók becslései szerint mintegy négyezren vettek részt. A békésnek induló tüntetés azonban elfajult, a környék káoszba süllyedt – számoltak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában