6,6

2021.05.14. 10:37

Erős földrengés volt Szumátra partjainál

Pénteken 6,6-os erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a német földtani intézet (GFZ) közlése szerint a föld 10 kilométerrel a tengerfenék alatt mozdult meg.

Az indonéziai földtani intézet szerint a földrengés fészke a tartomány Nias Barat nevű körzetétől 141 kilométerre volt, 19 kilométeres mélységben. Hozzátették, hogy a mintegy 20 percen át tartó földmozgást követően nem volt szükség cunamiriadóra.

Egyelőre nem érkezett jelentés esetleges sérültekről. Filifo Daili, az ország katasztrófavédelmi hatóságának egyik munkatársa azt mondta, a károk felmérése tart. Egy környékbeli Twitter közösségi portálon közzétett beszámolója szerint a földmozgást a sziget nyugati részén lévő Padang városában is érezték, ahol sokan kimenekültek a házaikból.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában