Illegális bevándorlás

2018.05.31. 17:42

Embercsempészeket és több tucat migránst fogtak el Görögországban

Hamis útlevelekkel próbáltak Németországba, Hollandiába, illetve más közép- és nyugat-európai országokba eljutni.

Két feltételezett embercsempészt és 40 migránst fogtak el az észak-görögországi Szalonikiben – közölte a görög rendőrség csütörtökön.

A rendvédelmi szervek szerint az illegális bevándorlókat minden valószínűség szerint az Évrosz határfolyón csempészték át Törökországból az Európai Unió tagállamába. A többségében Pakisztánból, Afganisztánból és Szíriából származó migránsokat teherautón vitték tovább Görögország nyugati része felé.

További 21 migránst az Égei-tengeri Szantorini és Kósz szigeteinek repülőterein vettek őrizetbe. Az illegális bevándorlók hamis útlevelekkel próbáltak Németországba, Hollandiába, illetve más közép- és nyugat-európai országokba eljutni.

Az embercsempészek azt ígérik a migránsoknak, hogy a balkáni útvonal messzemenő lezárása ellenére a nem őrzött, illetve kerítések által le nem zárt határszakaszokon Albánia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina érintésével átjuttatják őket Közép-Európába. Egy másik útvonal – az Adrián át vezet – Olaszországba Pátra és Igumenitsza nyugat-görögországi kikötőkből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában