Illegális bevándorló

2017.10.25. 19:45

Elfogták hazánkban a hetvenszeres gyilkosságért körözött „pakisztáni mészárost”

A pakisztáni rendőrség körözési listájának élén szereplő 35 éves pakisztáni állampolgárt a magyar hatóságok osztrák kollégáik közreműködésével fogták el kedden „pakisztáni mészáros” néven ismert - közölte szerdán az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BK).

Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy a szóban forgó személy embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni. Az osztrák hatóságok a BK Embercsempészet és Kereskedelem Hivatalának szakértőivel értesítették magyar kollégáikat. „Nagyon gyorsan kellett intézkedni” – hangsúlyozta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán.

A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben a horvát-szerb-magyar hármas határ mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au.

A férfi Pakisztánnak történő kiadatásáról a következő napokban hoznak döntést. A „pakisztáni mészáros” néven ismert férfit azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg fizetség ellenében Pakisztánban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a déli határszakaszon előző nap a rendőrök egy migránscsoportot ellenőriztek. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az intézkedés során kiderült, hogy egyikük, A. Z. 35 éves pakisztáni állampolgár ellen emberölés elkövetése miatt Pakisztán adott ki nemzetközi elfogatóparancsot. Az illegális migránst a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

A csoport többi tagját a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(Borítókép: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában