lemondatnák

2020.09.02. 14:24

Elégedetlenek az olasz belügyminiszter intézkedéseivel a lakosok

Luciana Lamorgese belügyminiszter lemondását akarja az olaszok 54,7 százaléka a migrációs helyzet rossz kezelése miatt, derül ki a Római Egyetem által elvégzett közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek többsége (65,1 százalék) szerint Olaszország biztonságosabb volt Matteo Salvini belügyminiszteri ciklusa idején.

Az olaszok többsége elégedetlen a Conte-kormány tengeri migrációval kapcsolatos intézkedéseivel, derül ki a Római Egyetem közvélemény-kutató fakultása, a Lab 2101 által elvégzett felmérésből. Az AffarItaliani.it honlap megbízásából elvégzett felmérésben a megkérdezettek 57,1 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nem ért egyet a balközép kormány migrációs politikájával, és csak 42,9 százalékuk támogatta azt – számol be a V4NA.

A Szicíliában és Lampedusa szigetén kialakult súlyos helyzetet figyelembe véve a megkérdezettek 54,7 százaléka úgy véli, hogy Luciana Lamorgese belügyminiszternek le kellene mondania. Ugyanakkor a válaszadók 65,1 százaléka szerint „Olaszország biztonságosabb volt” Matteo Salvini belügyminisztersége idején, 2018. júniusa és 2019. szeptembere között. Salvini törvénytelennek minősítette a tengeri migránsokkal a fedélzetükön érkező NGO-hajók kikötését az olasz kikötőkben. Emiatt a Conte-kormány idején több bírósági per indult ellene, de később felmentették a legtöbb vád alól.

Közben szerdán délelőtt egy újabb NGO-hajó, a Sea Watch 4 futott be Palermo kikötőjébe, fedélzetén több mint 350 észak-afrikai migránssal. A migránsokat az olasz hatóságok azonnal átküldik a kikötőben horgonyzó karanténhajóra, számolt be az ANSA hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában