Ország-világ

2021.09.28. 11:13

Dömötör: a baloldalt nem érdekli a járvány, csak az előválasztással van elfoglalva

Karácsonyék egy év alatt lerombolták azt, amit magyarok milliói tíz év alatt felépítettek – mondta az államtitkár.

Budapest, 2021. szeptember 28. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. szeptember 28-án. Mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: illyés Tibor

Példátlan innovációnak nevezte a baloldali előválasztást napirend előtti felszólalásában Varga László, aki arra biztatta az ellenzéki szimpatizánsokat, hogy az első forduló mai, utolsó napján is menjenek el szavazni – írja a Magyar Nemzet.

Az MSZP képviselője hangsúlyozta, hogy a Párbeszéd és az LMP mellett pártja is Karácsony Gergelyt támogatja, aki szerinte képes újraegyesíteni Magyarországot. Győzelme után Karácsony vissza fogja adni az önkormányzatoktól, így az emberektől a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára által elvett forrásokat – hangoztatta Varga László.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: bármelyik nemzeti konzultáción, de még a most zajló Stop Gyurcsány kampányban is többen vettek részt, mint a baloldal előválasztásán. Dömötör Csaba úgy értékelt, hogy

a baloldal az elmúlt másfél évben sem a járvány elleni küzdelemmel, sem a gazdaság újraindításával nem foglalkozott, csak az előválasztással,

így tett most varga László is, aki kampánybeszédet tartott az Országgyűlésben. A kormány ugyanakkor többek között a családi adóvisszatérítésről, a rendvédelmi dolgozók hathavi fegyverpénzéről, a 13. havi nyugdíj visszavezetéséről döntött – hangsúlyozta.

Ami pedig Karácsony Gergelyt illeti, ő nem tud dönteni, Gyurcsány árnyékában van. Beállt a város, romlik a közbiztonság, a köztisztaság. Mindezek bizonyítják, hogy egy év alatt lerombolták azt, amit magyarok milliói tíz év alatt felépítettek. Nem fogjuk hagyni, hogy ezt az országgal is megtegyék

– jelentette ki Dömötör Csaba.

A magyar média sosem volt annyira sokszínű, mint most

Balczó Zoltán (Jobbik) napirend előtt arról beszélt: a Médiatanács elsődleges feladata lenne, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosságot, a sokszínű tájékoztatást, illetve, hogy megakadályozza a piaci koncentráció kialakulását. Szerinte ugyanakkor mindennek ellentmond a KESMA létrejötte, illetve az, hogy a Médiatanácsban csak kormánypárti delegáltak vannak. „Ez maga az egypárti túlhatalom, a demokrácia megcsúfolása” – mondta Balczó Zoltán.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette:

a magyar média sosem volt annyira sokszínű, mint most, mindenki megtalálja az ízlésének, világnézetének, érdeklődésének megfelelő médiumokat.

„Ön azt a régi gyakorlatot sírja vissza, amikor kis túlzással a Napkelte jelentette a magyar közéleti nyilvánosságot” – mondta Dömötör Csaba megjegyezve: amikor még nem a mostani stratégiát gyakorolta, a Jobbik is megtapasztalta ennek hátrányait. Az államtitkár szerint a baloldalon nemcsak a Médiatanácsra, hanem a szerkesztőségekre is nyomást akarnak gyakorolni.

Nem jobboldali politikusok törtek be a tévészékházba, hogy nekik tetsző tartalmat olvassanak be. Az önök szövetségese, egy pártelnök tört be egy másik szerkesztőségbe is, aki később eltiltással fenyegetett újságírókat – emlékeztetett. Dömötör Csaba szerint a nyilvánosság védelmében jobb- és baloldalnak egyaránt azon nagy monopolhelyzetet élvező világcégek ellen kellene fellépni, amelyek bojkottálják a nekik nem tetsző tartalmakat.

„Biztos vagyok benne, hogy ha nem lenne választási kampány, akár ön is egyetértene ezzel. De nincsenek illúzióim arról, hogy ebben az ügyben a következő hónapoknak nem számíthatunk önökre” – mondta az államtitkár.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában