Ország-világ

2020.08.29. 10:52

Döbbenetes méretű illegális gyárat zárattak be Németországban

Az üzem havi szinten 40 ezer szál cigaretta gyártására volt berendezkedve, mely nagyjából 1,5 millió eurós adóveszteséget jelentett a német államnak.

Hatalmas fogása volt az Europolnak. Egy havi 40 ezer szálat előállító illegális cigarettagyárra csaptak le a hatóságok. A razzián 200 rendőrtiszt vett részt és 12 embert tartóztattak le – írja a V4NA.

Twiterén számolt be az Europol augusztusi razziájáról, mely során felszámolta Németország legnagyobb illegális cigarettagyárát. A jelentés szerint a gyár havi szinten 40 ezer szál cigaretta gyártására volt berendezkedve, mely nagyjából 1,5 millió eurós adóveszteséget jelentett a német államnak.

12 individuals who ran one of Germany’s largest illegal tobacco factory arrested!

The illegal factory could produce 10 million cigarettes per week which means a weekly tax loss to the German state near to €1.5 million.

A razzia augusztus 18-án zajlott 200 rendőrtiszt részvételével, mely során 11 millió cigarettát koboztak el és 12 dolgozót tartóztattak le. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy a gyár köthető-e bármilyen más hasonló illegális tevékenységet végző csoporthoz.

Az Europol azt is megosztotta, hogy az üzem „kétségkívül Németország egyik legnagyobb illegális gyára, ami 2016 óta működik, és már több száz millió euróval károsította meg az országot.”

A szervezet statisztikái szerint 2013 és 2018 között mintegy kétmilliárd szál illegálisan gyártott cigarettát koboztak el, ami azt jelenti, hogy nagyjából percenként 38 szálat gyártanak le az unióban a hatóságok tudta nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában