Választás 2018

2018.02.20. 19:19

DK: fel kell mondani az ukránoknak egészségügyi ellátást nyújtó egyezményt

A Demokratikus Koalíció (DK) egy esetleges kormányváltás esetén azonnal felmondaná azt az egyezményt, amely alapján orosz és ukrán állampolgárok juthatnak magyar nyugdíjhoz és egészségügyi ellátáshoz.

Rónai Sándor, a DK helyettes szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy politikusuk, Oláh Lajos (független) parlamenti képviselő korábban írásbeli kérdést tett fel ez ügyben Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének. Arról érdeklődött, hogy 2010 óta hány orosz és ukrán állampolgár vette igénybe a magyar egészségügy sürgősségi szolgáltatásait és ezek az ellátások mennyibe kerültek.

A helyettes szóvivő közölte: a tárca parlamenti államtitkára, Rétvári Bence által jegyzett válasz szerint a minisztérium nem gyűjt és nem kezel ilyen adatokat. Rónai Sándor ezzel szemben azt feltételezi, hogy ezek az adatok „kínosak a kormány számára”, ezért titkolni akarják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában