Programkínálat

2018.01.26. 12:37

A családszervezetek összefogása hozzájárul a családok éve sikeréhez

Magyarország a családbarát ország felé vezető úton halad.

A családok éve programjairól szólva Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken azt mondta, szeretnék minél több tartalommal megtölteni a tematikus évet, ezért a kormány igyekszik anyagilag és erkölcsileg is felkarolni a családszervezetek minél több kezdeményezését.

A családszervezetek képviselőivel folytatott zártkörű megbeszélés után az államtitkár kifejtette:

a családok évének célja, hogy az ország minden szegletében, sőt az egész Kárpát-medencében megtapasztalhassák az emberek, Magyarország egy családbarát ország felé vezető úton halad.

Úgy fogalmazott, a családszervezetekben minden év a családokról szól, és a kormány is arra törekszik, hogy intézkedéseivel minél jobb helyzetbe hozza a családokat, és megerősítse őket abban, hogy családban élni jó.

Kiemelte, milyen rendkívül erős az családszervezeti háló és civil világ, amely hosszú évtizedek óta dolgozik a családokért.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója elmondta, a megbeszélésen majdnem húsz családszervezet gyűlt össze megvitatni a programokat, kezdeményezéseket, amiket a családok évében szeretnének megvalósítani.

Azt szeretnék, ha minél többen megtapasztalnák, hogy családban élni jó, és így minél többen mernének gyereket vállalni

– tette hozzá. Közölte, a szervezet jövő hétvégén jégmajálist tart Dunakeszin, emellett programsorozattal készülnek a házasság hetére, tartanak majd nőnapi konferenciát a Parlamentben, valamint anyák és apák napján is lesz rendezvényük.

Kutasi Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese elmondta, a családok évében szeretnék bővíteni a nagycsaládos kártyával igénybe vehető kedvezmények listáját, tartanak gyermekjogi konferenciák, és workshopokat, amelyeken életviteli tanácsokkal látják el a nagycsaládosokat, valamint idén is kiosztják a családbarát önkormányzat díjukat.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke kiemelte, hogy nagyon jó az együttműködés a családszervezetek között, adminisztratív kérdésekben is sokszor egyeztetnek, és közös programokat is rendszeresen megvalósítanak.

Idén három kiemelt programmal készülnek: március 11-én szeretnék felállítani az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját, Babára várva címmel meddőségi roadshow-t szerveznek, valamint kibővített formában. több helyszínen folytatják a Család és karrier előadássorozatukat.

Az egyeztetésen mások mellett részt vett a Férfiak Klubja, a Szülők Háza Alapítvány, a Magyar Női Unió, a Ringató, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Anyák az Anyákért Alapítvány, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és az Egyedülálló Szülők Klubja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában