Járvány

2020.08.03. 21:32

Csaknem nyolcvanan fertőződtek meg egy dán vágóhídon

Eddig 79 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak Dániában a Danish Crown húsipari vállalat ringstedti vágóhídján.

A cég hétfői közlése szerint 17 újabb esetet mutattak ki a dolgozók között szombat óta. A járvány megfékezése érdekében minden dolgozó testhőmérsékletét mérni fogják. Háromszáz alkalmazottat hétfőn tesztelnek az új típusú koronavírusra.

A Danish Crown csaknem egy hete értesült az első fertőzöttről ringstedti üzemében, ahol hetente normális esetben mintegy 35 ezer sertést dolgoznak fel, időközben azonban a termelés jelentősen csökkent.

Az üzemben egy mobil teszt-központot is létrehoztak, ahol a dolgozókat hetente fogják tesztelni az elkövetkező hét hétben.

A dpa német hírügynökség felidézte a Tönnies húsipari vállalat észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítményének esetét, amelyet csaknem négy hétre le kellett állítani júniusban miután kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. A történtek komoly vitát váltottak ki a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményeiről és szállásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában