Süllyedő bárka

2021.11.22. 11:47

Csaknem hetven migránst vett fel a görög parti őrség Kréta előtt

Meg nem erősített hírek szerint a hatóságok embercsempészés gyanújával őrizetbe vettek két személyt, akiket szintén a süllyedő bárkáról vettek fedélzetre.

Hatvannyolc migránst vett fel a görög parti őrség vasárnap este Kréta szigetétől délkeletre a térségben lévő hajók támogatásával egy süllyedő bárkáról, egy hajótörött azonban vízbe fúlt – közölte a görög közszolgálati rádió.

A parti őrség egyik névtelenséget kérő illetékese az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy szíriai menedékkérőkről van szó. Mindemellett nem erősítette meg a görög sajtóban megjelent azon értesülést, miszerint a hatóságok embercsempészés gyanújával őrizetbe vettek két személyt, akiket szintén a süllyedő bárkáról vettek fedélzetre.

Az Európába igyekvő menedékkérők jelentős része a török partokról próbál átkelni az égei-tengeri görög szigetekre és ezzel az Európai Unió területére. Ugyanakkor vannak, akik a hosszabb és veszélyesebb útvonallal próbálkoznak, Krétát délről megkerülve, hogy Olaszországba juthassanak. A hosszú úton gyakran műszaki meghibásodások vagy balesetek sodorják veszélybe az embereket a rendszerint ósdi bárkákon, amelyeket az embercsempészek számukra biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában