Szíria

2020.02.26. 13:32

Csaknem 950 ezer ember hagyta el otthonát a harcok miatt december óta

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán tanácskozik az északnyugat-szíriai helyzetről.

Csaknem 950 ezer ember kényszerült elhagyni az otthonát Északnyugat-Szíriában december óta a kormányerők hadművelete miatt – közölte szerdán az ENSZ.

Becslések szerint mintegy 180 ezer család – több mint 195 ezer nő és több mint 560 ezer gyerek – hagyta el lakóhelyét – jelentette be a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA) a Twitteren.

A szíriai kormányerők orosz szövetségeseik támogatásával tavaly áprilisban indítottak műveletet azért, hogy kiűzzék az utolsó lázadókat is az északnyugat-szíriai térségből. Oroszország és Törökország januárban ugyan megállapodott a tűzszünetről, de az egyezség kútba esett, miután a szíriai hadsereg további előrenyomulást hajtott végre a régióban.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán tanácskozik az északnyugat-szíriai helyzetről.

Tizennégy európai uniós tagország külügyminisztere szerdán felhívást tett közzé, amelyben a hadműveletek leállítását és a térségben dolgozó segélymunkások fokozottabb védelmét követelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában