Önkritika

2019.05.08. 20:02

Bűnözők népe a román a saját egészségügyi miniszterük szerint

Románia egészségügyi minisztere azt mondta, reméli, hogy a sajtó nem fogja idézni a szavait, majd kijelentette: szerinte „bűnözők népe” a román.

Sorina Pintea kedden nyilatkozta ezt egy bukaresti eseményen, amelyen a hálapénzekről beszélt – írja a maszol.ro erdélyi hírportál. A politikus elmondta, hogy tapasztalata szerint ezt a jelenséget csak szankciókkal lehet megfékezni. Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy nemrégiben a minisztérium növelte a higiénés szabályok megszegéséért járó büntetéseket az egészségügyi intézményekben.

Sorina Pintea román egészségügyi miniszter
Fotó: Aytug Can Sencar / Anadolu Agency / AFP

„Jót derültem a szankciók növelésére érkező reakciókon. Az jutott eszembe – és remélem, senki nem fog idézni –, hogy egy bűnöző nép vagyunk. Amint nőnek a bírságok, azonnal tiltakozunk. De ha valakinek nem áll szándékában megszegni a törvényt, akkor miért zavarja a szankció növelése?” – idézte Sorina Pintea szavait a román sajtó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában