Franciaország

2021.12.08. 10:23

Brutálisan megfenyegették Zemmour egyik színes bőrű támogatóját

A jobboldali elnökjelölt első nagygyűlését többen is megzavarták, köztük a Soros Györgyhöz köthető SOS Racisme nevű civil szervezet aktivistái. Zemmour egyik színes bőrű támogatóját mindeközben halálosan megfenyegették, egy szocialista politikus azt írta az egyik közösségi oldalon, hogy meg kellene kínozni.

December 5-én, szombaton tartotta újonnan alakult pártja, a Reconquête (visszahódítás) első nagygyűlését a jobboldali francia elnökjelölt, Éric Zemmour a Párizs melletti Seine-Saint-Denis megyében lévő Villepinte nevű településen, ám az eseményt nem várt rendbontások zavarták meg - írja a V4NA.

Az egyik provokáló társaság a Soros György milliárdos spekulánshoz köthető SOS Racisme nevű civil szervezet aktivistáiból állt, akik először „non au racisme”, azaz nem a rasszizmusra jelszavakat kiabáltak be, ezt követően lökdösődés kezdődött, ami kisvártatva általános verekedésbe csapott át.

Az SOS Racisme a Twitteren azt írta a történtekkel kapcsolatban, hogy aktivistái azért mentek a gyűlésre, hogy békésen tiltakozzanak a rasszizmus ellen, de érthetetlen erőszakkal támadtak rájuk, elmondásuk alapján öt aktivista sérült meg.

A Soros György által támogatott civil szervezet arról azonban elfelejtett beszámolni, hogy Éric Zemmour támogatói között van színes bőrű személy is, nevezetesen David Tanguy, aki a pódiumon közvetlenül az elnökjelölt mögött foglalt helyet. Tanguy közzétett egy fényképet a Twitteren és azt írta mellé, hogy ő a fekete férfi Zemmour mögött és büszke rá, hogy részese lehet a nagyszabású és remek hangulatú eseménynek. Hozzátette, hogy akiket zavar a jelenléte, nyugodtan elmehet, Franciaország jól meglesz nélkülük is.

A színes bőrű férfi a Zemmourt támogató, Génération Z elnevezésű mozgalom calvadosi munkatársa, egyetemista, akinek a gyűlésen való részvételére többen is felfigyeltek, olyannyira, hogy megfenyegették, több, mint 3000 üzenetet kapott, olyan is volt, aki Allah nevében lefejezéssel fenyegette meg, erről a Touche pas á mon poste ! (TPMP) című műsorban beszélt, ahol arról is beszámolt, hogy feljelentést tett a fenyegetések miatt.

Még egy politikus, a szocialista párt tagja, Pierre Kanuty is megfenyegette Tanguy-t, a férfi egy üzenetben azt írta, hogy meg kellene hívni vacsorára Tanguy-t, majd jól megkínozni, mikor kiderült, hogy az egyik kommentelővel ugyanarra az egyetemre járnak. Tanguy a Twitteren bejelentette, hogy Kanuty ellen is feljelentést tesz.

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a francia elnökválasztás független jelöltje beszél támogatóihoz a Párizstól északra fekvő Villepinte-ben tartott gyűlésen 2021. december 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában