Ország-világ

2020.09.24. 12:02

Orbán Viktor: a migrációt Európa határain kívül kell megállítani

Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor és a V4-ek vezetői, a találkozó témái között a brüsszeli testület új migrációs csomagtervezete, illetve a következő uniós keretköltségvetés szerepelnek.

Brüsszel, 2020. szeptember 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) érkezik az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel (j) folytatott találkozójukra Brüsszelben 2020. szeptember 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A migrációt Európa határain kívül kell megállítani – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A visegrádi országok vezetői csütörtök délelőtt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével folytatnak tárgyalást Brüsszelben, a találkozó témái között a brüsszeli testület szerdán bemutatott új migrációs csomagtervezete, illetve a következő uniós keretköltségvetés szerepelnek.

Az egyeztetésről – amelyen Igor Matovic szlovák kormányfő nem vesz részt – már közzétették az első fotókat.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b2), Andrej Babis cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) találkozója az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel Brüsszelben 2020. szeptember 24-én. Igor Matovic szlovák kormányfőt a visegrádi országok (V4) soros elnökségét jelenleg betöltő Lengyelország kormányfője képviseli a találkozón.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) érkezik az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel (j) folytatott találkozójukra Brüsszelben 2020. szeptember 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában