ritka útvonal

2018.05.21. 07:56

Brazília partjaiig sodródott egy csapat afrikai bárkája

A migránsokat halászok mentették ki a vízből.

A Maranhao szövetségi állam kormányzata közleményében azt írta, hogy a migránsok Szenegálból, Nigériából, Guineából, Sierra Leonéból, és a Zöldfoki-szigetekről érkeztek. Volt velük két brazil is.

A G1 hírportál értesülése szerint heteket töltöttek a vízen, bárkájuk csak sodródott a tengeren, amikor rájuk találtak. Az emberek teljesen kiszáradtak, a hatóságok egészségügyi ellátásban részesítették és élelemmel látták el őket. A migránsokat egy sportlétesítménybe szállították, amely ideiglenes szállásuk lesz.

A szövetségi rendőrség most azt vizsgálja, hogy nem követtek-e el bűncselekményt ellenük. Az embercsempészek ugyanis gyakran kizsákmányolják a migránsokat.

Minden évben emberek tízezrei indulnak el Afrikából és a Közel-Keletről, hogy az embercsempészek hajóin eljussanak Európába. Nagyon ritka, hogy az ilyen illegális menekültek Brazíliában kössenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában