Trianon 100

2020.06.10. 14:33

Böjte Csaba szentmiséje sérti a Facebook közösségi elveit

A Facebook cenzorai szerint Böjte Csaba testvér Trianonra emlékező szentmiséje és erőszak elleni gondolatai sértik az oldal közösségi elveit, viszont az Antifa erőszakra való felbujtása nem – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Hollik István szerdán.

Székelyhíd, 2016. május 29. Böjte Csaba ferences szerzetes szentmisét mutat be a székelyhídi gyermek Jézus búcsún a Szent Erzsébet ereklye erdélyi missziós útjának utolsó állomásán, a partiumi település római katolikus templomában 2016. május 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója videójában emlékeztet, hogy a Facebook hétfőn letiltotta a ferences szerzetes közösségi oldaláról a Trianonra emlékező szentmiséje felvételét és nyugalomra intő gondolatait, amelyekkel az Egyesült Államokban tomboló erőszak ellen szólalt fel. A politikus rámutat, hogy a világ szélsőbaloldali Antifa-szervezetei eközben a gyújtogatást, a fosztogatást és a rongálást népszerűsítve erőszakra buzdítanak, és így tett a magyarországi Antifa is a Facebook-oldalán.

Hollik István elmondja, utóbbival kapcsolatban bejelentést tett a Facebook adminisztrátorainál, mert kíváncsi volt arra, „mit lép” a közösségi oldal. „Nagyon gyorsan meg is kaptam az ítéletet: semmit” – árulja el a politikus. „Na így néz ki a liberális szólásszabadság. Szerintetek rendben van ez így?” kérdezi végül.

Borítókép: Böjte Csaba szentmise tartása közben egy korábbi alkalommal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában