átszervezés

2018.11.30. 10:57

Benkő Tibor: A magyar emberek biztonságban vannak

A Magyar Honvédség elindult a fejlődés útján, amelynek keretén belül annak vezetését, szervezeti és strukturális átalakítását is meg kell változtatni.

A magyar határ mentén béke van, viszont ez nem jelenti azt, hogy Ukrajna keleti térségében is béke lenne – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az elmélyülő orosz-ukrán konfliktus kapcsán.

A Magyar Honvédség elindult a fejlődés útján, amelynek keretén belül annak vezetését, szervezeti és strukturális átalakítását is meg kell változtatni. Ennek érdekében már benyújtásra került egy törvénymódosítási csomag, amely a honvédelemről és a Honvédségről szóló törvényt módosítaná, illetve változtatna a katonák jogállásán is. Utóbbi végeredményeként közalkalmazottként foglalkoztatottak válhatnának honvédelmi alkalmazottakká – mondta el a miniszter.

A katonák mellett a legváltozatosabb képzettségű személyek – technikusok, informatikusok látnak el tiszteletre méltó feladatokat, amelyet illetményfejlesztéssel kell elismerni – kezdetben húsz, majd később öt-öt százalékkal növelve azt január 1-től.

Velkovics Vilmos felvetésére Benkő Tibor az alkalmazottak kiképzéséről is beszélt, elmondva, hogy itt egyfajta átképzésről van szó, amelynek végén vizsga letételére is szükség van.

A Honvédséget érintő törvénycsomag módosításáról eredetileg hétpárti egyeztetést kívánt folytatni a tárca, ezen azonban az ellenzéki pártok közül, csak a Jobbik képviseltette magát – jelentette ki Benkő Tibor.

A műsorban a hadkötelezettség témáját is érintette a miniszter, kifejtve, hogy a hadsereghez csatlakozás nem kifejezett fegyveres szolgálatot jelent, hanem azt, hogy a besorozottak szaktudásukat az ország érdekében hasznosítják szükség esetén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában