Illegális bevándorlás

2020.03.25. 09:30

Bakondi: állóháború alakult ki a török-görög határon

A migránsok folyamatosan megpróbálnak áttörni.

A görög szigeteken

több mint 42 ezer illegális bevándorló jelent meg,

akiket a helyi kormányzat vissza akar toloncolni, de jelenleg sokukat szállítják át a szárazföldön lévő zárt táborokba – közölte Bakondi György, miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

A balkáni útvonalon lévő országok szigorú intézkedéseket hoztak: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Horvátország is folytatja a védelmi tevékenységet. Ezekben az országokban körülbelül 120-130 ezer migráns lehet, akiket igyekeznek zárt táborokban elhelyezni, és a koronavírus-járvány miatt a szűrésüket is megoldani – tette hozzá.

Elmondta azt is,

Szerbia jelentős biztonsági intézkedésekbe kezdett a hadsereg bevetésével; folyamatosan elszállítják a migránsokat a magyar-szerb határról.

Ezért jelentősen csökkent a határsértők és az embercsempészek aktivitása.

„Vagyis azt láthatjuk, hogy a koronavírus miatti szigorítások okán lehetséges és sikeres az államhatárok lezárása valamennyi állam szempontjából, ez tulajdonképpen politikai akarat kérdése”

- fogalmazott Bakondi György.

Hozzátette, Magyarország továbbra is szigorú határőrizetet folytat mind a szerb, mind pedig a román határszakaszon, amiben jelentős létszámban vesz részt a Magyar Honvédség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában