Ország-világ

2021.03.11. 20:03

Babis: csodálatra méltó Izrael teljesítménye a járvány elleni küzdelemben

Külön méltatta a gyors és zökkenőmentes módot, ahogyan Izrael lebonyolította a tömeges oltással járó óriási logisztikai műveletet.

Csodálatra méltónak nevezte Izrael teljesítményét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Andrej Babis cseh miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli és Orbán Viktor magyar kormányfővel tartott találkozóján Jeruzsálemben csütörtökön.

A King David szállodában tartott csúcstalálkozó fő témája a járvány elleni védekezés volt.

Babis kiemelte: Izrael a koronavírus elleni hatékony küzdelem iskolapéldája, és hamarosan az első olyan ország lesz a világon, ahol az élet visszatérhet a normális kerékvágásba.

Külön méltatta a gyors és zökkenőmentes módot, ahogyan Izrael lebonyolította a tömeges oltással járó óriási logisztikai műveletet.

Megköszönte továbbá az ötezer adag Moderna-vakcinát, amelyet Izrael küldött Prágába. Megjegyezte azt is: reméli, hogy Csehország már túl van a járvány csúcspontján, és hamarosan javulni kezd a helyzet.

Babis leszögezte: Csehország és Izrael szövetségesek és stratégiai partnerek.

Más témákról szólva a cseh kormányfő sajnálatosnak nevezte, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság úgy döntött: vizsgálatot indít a palesztin területeken elkövetett háborús bűncselekmények ügyében. Jelezte: Csehország nem ismeri el Palesztina függetlenségét, és álláspontja szerint a törvényszéknek nincs joghatósága a palesztin területek fölött.

Babis politikailag motiváltnak nevezte a büntetőbíróság döntését, amely szerinte további feszültséget szül a Közel-Keleten.

Csehország ellenzi az agresszió bármiféle formáját Izrael és népe ellen – hangoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában