húsvét

2021.04.02. 14:37

Az online térben követhetők az egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

A katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, de hívek részvétele nélkül.

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, a koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton este hat órától a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását, amelyet élőben közvetít az Apostol TV, a főegyházmegye és a bazilika Facebook-oldala.

A bíboros húsvétvasárnap délelőtt fél tizenegykor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét. A szertartást az esztergomi városi televízión keresztül (RTVE) és a főegyházmegye Facebook-oldalán követhetik a hívek.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a budapesti, Hold utcai református templomban tart ünnepi istentisztelet, amelyet húsvétvasárnap reggel 9 órától a Duna World műsorán láthatnak a hívek.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap délelőtt 11 órakor hirdet igét a Budavári Evangélikus Gyülekezet Bécsi kapu téri templomában. A szintén zárt körű istentisztelet a gyülekezet honlapján (budavar.lutheran.hu), valamint YouTube-csatornáján élőben követhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában