Ország-világ

2021.11.12. 06:15

Az LMBTQ-mozgalom ideológusai már nyíltan Magyarország ellen hangolnak

November 14-én Budapesten rendezik a Europe Music Awards (EMA) díjátadót, amelynek szervezői ideje korán bejelentették, leplezetlenül propagandacélokra használják az eseményt, amelyen kiemelten támogatják majd a szerintük „ellenséges légkörben” élő magyarországi LMBTQ-közösséget. Az ominózus közösséghez tartozók közben annyira el vannak nyomva idehaza, hogy már LMBTQ-táncházat is rendeztek.

Budapest, 2020. augusztus 21. A Fitos Dezsõ Társulat A falu címû táncelõadása a Mesterségek Ünnepén a Budai várban 2020. augusztus 21-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A jogvédők, valamint EU-s vezetők által is erőteljesen bírált magyar gyermekvédelmi törvényt ért hamis vádakat a magyar kormány már többször, tételesen cáfolta, bizonyítva, hogy a jogszabály nem melegellenes, és csak a gyermekek védelmét szolgálja, ám a fősodrú nyugati „progresszió” aktivistáinak mindez mégsem volt elégséges: tovább támadják Magyarországot – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Az MTV még októberben erősítette meg, hogy a jogszabály elfogadása ellenére is Budapestről közvetítik az EMA-díjátadót.

A globális zenecsatorna egyik vezetője egy céges körlevélben kijelentette: a műsor jó alkalom arra, hogy az egyenlőség iránti küzdelem jegyében kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ-közösség mellett abban az országban, ahol éppen csökkenteni akarják jogaikat.

A zenecsatorna prominensei és a hazánkat ostorozó jogvédők álságos kritikái még alaptalanabbnak tűnnek annak tükrében, hogy Budapesten a minap már LMBTQ-táncházat is szerveztek, s bár a néptáncszakma és a közvélemény elemi erejű felhördülése követte az abszurd hírt, a rendezvény korántsem egyedi eset marad: a legújabb hírek szerint a XI. kerület vezetése – élén László Imre DK-s polgármesterrel – helyiséget és támogatást nyújtva azonnal felkarolta a kezdeményezést.

Az LMBTQ-mozgásműhely elindításának ötlete Farkas Gergő Dávid táncos, koreográfus nevéhez fűződik. Farkas a 444.hu-nak elmondta, a múlt szombati néptáncos eseményhez az Újbuda-Mecénás ösztöndíjprogram támogatását is felhasználta.

Ezt a pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal oktatási és kulturális osztályára lehet benyújtani. Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere egyébként a magát nyíltan melegnek valló Barabás Richárd.

A Párbeszéd politikusa egy 2020-as baloldali kerekasztal-beszélgetésen még úgy fogalmazott, szerinte a magánélet nem érdekli a választókat, majd hozzátette, hogy a kultúráért is felelős alpolgármesterként Újbudán elsősorban a kulturális árkok betemetését véli feladatának. A kulturális árkok azonban éppen mélyülni látszanak a hét végi esemény miatt. Számos népművész fejezte ki felháborodását a hagyományainkra törő esemény miatt.

Bizonyára az sem véletlen, hogy szintén a napokban derült ki, miszerint Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-különmegbízottja novemberben Budapestre érkezik.

„Kizárt, hogy kormányzati szinten fogadjuk az uniós LMBTQ-nagykövetet” – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón aki meglepődött azon, hogy Brüsszelben egyáltalán létezik ilyen pozíció. A miniszter aggodalmát fejezte ki, hogy már most nyilvánvaló, az MTV gálát valószínűleg a kormány elleni provokációra fogják felhasználni.

Borítókép: Fitos Dezső Társulat (Fotó: Mónus Márton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában