Illegális bevándorlás

2017.10.30. 06:07

Az embercsempészet megfékezéséért tartott közös gyakorlatot Albánia és a NATO

A vasárnapi manőverben a Lissus albán járőrhajó és a NATO gyorsreagálású többnemzetiségű aknamentesítő flottaegysége vett részt a dél-albániai Vloránál az Adriai-tengeren.

Az ilyen gyakorlatokat a NATO-szövetségesekkel szorosan együttműködve hajtják végre – közölték helyi védelmi minisztériumi források. Olta Xhacka albán védelmi miniszter egy nappal korábban megerősítette, Albánia nemzetközi erőfeszítései keretében egy évvel meghosszabbítja a NATO-val végzett első tengerészeti küldetését, hogy megakadályozza az embercsempészetet és a migrációt az Égei-tengeren.

A tárcavezető sajtóközleményében kiemelte, azután határoztak a küldetés idejének kiterjesztéséről, hogy nagyon kedvező eredményeket és teljesítményt mutatott a küldetésben résztvevő Oriku járőrhajó az elmúlt évben.

Az Oriku a NATO felderítési és kutató-mentő küldetésének részeként végezte feladatát. Novembertől az albán haditengerészet egy másik hajója váltja az Orikut – tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában