Járvány

2020.06.11. 10:01

Az elmúlt egy hónapban közel harmincezren tettek közlekedési vizsgát

Az újraindulás óta csak azokon a helyszíneken lehet vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket szervezni, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tudnak teremteni.

A vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta közel 30 ezren vettek részt közlekedési vizsgán valamilyen kategóriában. A helyszíneken elővigyázatosságból csak korlátozott számban jelenhetnek meg vizsgázók, ennek ellenére a veszélyhelyzet előtti időszakhoz képest nem nőtt a jelentkezést követő várakozási idő – közölte csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tárca döntése értelmében a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, vizsgálatok és utánképzések vidéken május 11-én, Budapesten és Pest megyében pedig május 18-án indultak újra. Május 25-én a hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődhettek – emlékeztetett a közlemény.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „a különböző kategóriákban országszerte összesen közel 30 ezer fő adott számot felkészültségéről az újraindulás óta. A legtöbb jelentkezőt felvonultató ”B„ kategóriában mintegy 19 ezer vizsgaeseményt regisztráltak, fele-fele arányban elméleti és gyakorlati vizsgát. Budapesten és Pest megyében mostanáig mintegy 4500 fő vizsgázott. Bő két hét alatt nagyjából félezren tettek gépjárművezető képesítő vizsgát, míg a gépkezelői gyakorlati vizsgázók száma közel 850 fő volt”.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont az újraindulás óta csak azokon a helyszíneken szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel elengedhetetlen feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként a társaság az egyszerre vizsgázók számát is korlátozza.

Az újraindulás minden helyszínen fennakadások nélkül zajlott, a résztvevők betartják a biztonsági előírásokat. A csökkentett kapacitás ellenére sem nőtt a várakozási idő a korábbi időszakhoz képest: a jelentkezést követően a vizsgázók jellemzően most is két héten belül kapnak időpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában