lmbtq

2021.11.18. 19:35

Aggódik a katari vb miatt a meleg labdarúgó

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy félteni fogja a testi épségét.

„Olyasvalamit olvastam, hogy halálbüntetéssel is sújthatják a melegeket Katarban, szóval nagyon félek, és ezért nem igazán szeretnék Katarba menni”-mondta Josh Cavallo az Adelaide United játékosa – írja a V4NA.

A világ első nyíltan meleg élvonalbeli férfi labdarugója Josh Cavallo azt nyilatkozta, hogy fél játszani a jövő évi katari világbajnokságon, mert az emírségben szigorúan tiltják a homoszexualitást, és tart a korbácsolástól a börtönbüntetéstől és a kivégzésekig terjedő jogi procedúráktól, szankcióktól.

A 21 éves Josh Cavallo, aki az Ausztrál A-ligában szereplő Abelaide Unitedben focizik, a múlt hónapban a klub közösségi média felületén közzétett videóban beszélt nyíltan a szexualitásáról. Cavallo később elmondta, hogy a bejelentés előtt hat évig próbálta eltitkolni a szexuális identitását mindenki elől.

Azzal kapcsolatban, hogy a 2022-es katari világbajnokságot Katarban rendezik, kérdésre válaszolva elmondta, hogy félteni fogja a testi épségét, ha felkérik, hogy vegyen részt a 2022-es katari világbajnokságon az ország homoszexuálisokat érintő törvényei miatt.

“Olyasmit olvastam, hogy Katarban halálbüntetést szabnak ki a meleg emberekre. Ez az amitől nagyon félek, és ezért nem igazán szeretnék Katarba menni, ami elszomorít. A világbajnokság úgyis Katarban lesz, és profi labdarúgóként az egyik legnagyobb eredmény az, hogyha a hazád színeiben játszhatsz a világbajnokságon. De ha mindezt egy olyan országban vagy kénytelen megtenni, amely nem támogatja a homoszexuálisokat, az megrémít, és arra késztet, hogy átértékeljem, mi a fontosabb, az életem vagy a karrierem”, mondta a profi labdarúgó.

Nasser Al Khater, a katari 2022-es vb szervezőbizottságának vezérigazgatója korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy senkit nem korlátoznak abban, hogy részt vegyen a bajnokságon, neme, származása, irányultsága vagy vallási meggyőződése miatt. A világbajnokság közeledtével a katari illetékesek igyekeztek megnyugtatni az LMBTQ rajongókat is arról, hogy szívesen látják őket az országban, és korlátok között kifejezhetik majd magukat. Például a stadionokon belül engedélyezett lesz a szivárványos zászlók lobogtatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában