Járvány

2021.05.31. 13:11

Afganisztánban kifogytak a vakcinákból

Vakcinát legutóbb csak azok kaphattak, akik korábban már beadatták maguknak az első adag védőoltást.

Kifogytak a koronavírus elleni vakcinákból Afganisztánban, ahol egyre több fertőzöttet regisztrálnak a harmadik hullám következtében.

Dasztagir Nazari egészségügyi szóvivő a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy leállították az oltási kampányt az országban.

Vakcinát legutóbb csak azok kaphattak, akik korábban már beadatták maguknak az első adag védőoltást.

A mintegy 37 millió lakosú Afganisztán eddig 500 ezer adag AstraZeneca-vakcinát kapott Indiától, és további 468 ezer védőoltáshoz jutott hozzá a COVAX program keretében, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hozott létre a védőoltások méltányos elosztására. Ezeket az egészségügyi dolgozóknak, a fegyveres erők tagjainak, a tanároknak és a média munkatársainak adták be eddig Afganisztánban.

Nazari szerint az ország közeljövőben további 700 ezer adag vakcinát kap Kínától, ám nincs konkrét dátum erre vonatkozóan.

A közép-ázsiai országban mindössze 1500 ágy áll rendelkezésre az intenzív osztályokon. Nazari elmondása szerint az ágyak 72 százaléka már megtelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában