Földrengés Törökországban

2020.11.01. 10:09

Áder János táviratban fejezte ki részvétét Erdogannak

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogannak, a Török Köztársaság elnökének az égei-tengeri partvidékét sújtó földrengés miatt – közölte a magyar Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnap reggel.

Áder János köztársasági elnök felszólal a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés vezetőinek videókonferenciáján Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. október 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a Törökország égei-tengeri partvidékét sújtó tegnapi tragikus földrengés számos áldozatot követelt, sokakat megsebesített, és komoly anyagi károkat okozott. Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi teljes felgyógyulást kívánjak a sérülteknek. Biztosíthatom arról, hogy a baráti török nép mind a mentésben, mind a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyarok segítségére és közreműködésére

áll Áder János szombati részvéttáviratában, melyet a pénteki földrengés nyomán küldött a török államfőnek.

A péntek délutáni 7-es erősségű égei-tengeri földrengést Athéntól Isztambulig lehetett érezni, eddig mintegy félszáz halottja és 1000 sérültje van.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök felszólal a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés vezetőinek videókonferenciáján Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. október 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában