Járvány

2020.11.16. 10:44

A szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet

A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes internetszolgáltatást – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányszóvivő emlékeztetett: a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzeti konzultáció eredménye alapján a kormány ingyenessé tette az internetet a digitális oktatásban részt vevő tanulóknak és diákoknak.

A 30 napos kedvezményt – amely a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes – a szolgáltató a decemberi számlán írja jóvá.

A kedvezményt egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni – ismertette.

Szentkirályi Alexandra kitért arra is:

a kormány a járvány terjedésének fékezéséért meghosszabbította a november 4-e után lejárt okmányok érvényességét,

a gazdaság működésének fenntartásáért, a munkahelyek megőrzéséért pedig a többi közt adó- és járulékkedvezményeket, bértámogatási programokat vezetett be.

A kormányszóvivő beszélt arról is: az emberek megértették, hogy szükség van a korlátozásokra, és minden nehézség ellenére betartják azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában