Jövő szeptemberben

2019.12.15. 20:19

A magyarországi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta a pápa

A Budapesten esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa a Szent Péter téren advent harmadik vasárnapján mondott beszédében.

Pope Francis attends his weekly general audience in St Peter Square at the Vatican, Wednesday, OCT 30, 2019. (Photo by Massimo Valicchia/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Massimo Valicchia

Ferenc pápa hangsúlyozta, kevesebb mint egy év van hátra a szeptember 13. és 20. között megrendezendő NEK-ig. Hozzátette, hogy a több mint egy évszázada rendezett eucharisztikus kongresszusok arra emlékeztetnek, hogy az egyház életének középpontjában az oltáriszentség áll.

Az egyházfő idézte a magyarországi esemény bibliai jelszavát:

„Minden forrásom belőled fakad.”

Ferenc pápa kifejtette, reményei szerint a budapesti kongresszus megújulást indíthat el a keresztény közösségekben, olyan eucharisztikus kultúra fakadásával, amely képes a jóakaratú embereket a szeretet, a béke, a család, a teremtett világ védelme érdekében ösztönözni.

A magyarországi NEK programját és helyszíneit Erdő Péter bíboros, prímás novemberben mutatta be a Rómában rendezett sajtótalálkozón.

A Vatikánban december 8-tól látható nemzetközi betlehemkiállítás idei díszvendége Magyarország a közeledő NEK alkalmából. A kiállításra Ferenc pápa is ellátogatott és találkozott a magyar küldöttséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában