megbeszélések

2019.09.19. 15:54

A magyar miniszterelnök fogadta a Türk Tanács külügyminisztereit

A közös kulturális és történelmi örökségre építve, kölcsönösen előnyös együttműködést tudnak folytatni egymással.

Budapest, 2019. szeptember 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának résztvevõit a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 19-én. A kormányfõ mellett balról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az asztalnál jobbról Rusztemov Nurbah, Kazahsztán magyarországi nagykövete, Elmar Mammadyarov azerbajdzsáni külügyminiszter, Bagdad Amrejev, a Türk Tanács fõtitkára, Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter (j-b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójára Budapestre érkezett tárcavezetőket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, megállapították: a közös magyar-türk kulturális és történelmi örökségre építve az érintett keleti államok és Magyarország kölcsönösen előnyös együttműködést tudnak folytatni egymással.

Leszögezték: a türk világ és az EU kapcsolatában mérföldkő, hogy Budapesten megnyílt a Türk Tanács európai képviselete. Kiemelték annak jelentőségét is, hogy első alkalommal fordult elő, hogy a Türk Tanács miniszterei nem valamelyik tagországban találkoztak egymással.

A szervezet következő csúcstalálkozóján, október 15-én Bakuban hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli majd – mondta Havasi Bertalan, aki emlékeztetett: Magyarország 2018-ban, a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának VI. csúcstalálkozóján kapott megfigyelői státuszt a szervezetbe.

A Türk Tanács tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Kirgizisztán.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának résztvevőit a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 19-én. A kormányfő mellett balról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az asztalnál jobbról Rusztemov Nurbah, Kazahsztán magyarországi nagykövete, Elmar Mammadyarov azerbajdzsáni külügyminiszter, Bagdad Amrejev, a Türk Tanács főtitkára, Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter (j-b).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában