Jelentős segítség

2018.06.19. 08:00

A kormány 6,7 milliárd forintot költ a nyári gyermekétkeztetésre

A program célja, hogy a rászoruló gyerekek az iskolai szünet időszakában is legalább naponta egyszer meleg ételhez jussanak.

Az állam országszerte térítésmentes ebédet biztosít a nyári szünetben a rászoruló gyermekeknek. Az ellenzék bírálatát cáfolva Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár mindemellett rámutatott, hogy a 6,7 milliárd forintos összeg csaknem a háromszorosa a nyolc évvel ezelőtti gyermekétkeztetésre fordított összegnek. Mint elmondta, egyes önkormányzatok saját forrásaikkal is hozzájárulnak a kormány nyújtotta támogatáshoz, ezzel még szélesebb körben kiszolgálva a rászorulókat.

Fülöp Attila az Echo TV Napi aktuális című műsorában elmondta azt is, hogy az étel minősége is jelentősen javult, hiszen 2010-höz képest 370 forintról 570 forintra nőtt az egy adagra jutó maximális támogatás. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, illetve hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek úgy részesülhetnek a támogatásban, ha a családjuk azt a helyi önkormányzatnál igényli. A jelenlegi rendszert mintegy 134 000 gyermek esetében vették eddig igénybe – mondta az államtitkár.

A szociális ügyek nem attól jók, hogy minél több ember kerül a szociális hálóba. A kormány az elmúlt 8 évben a segély helyett munkával, rendszeres jövedelem biztosításával segítette azt, hogy a családoknál minél több jövedelem maradjon – hívta fel rá a figyelmet a beszélgetésben, költségvetési vitán elhangzott ellenzéki bírálatokkal kapcsolatban.

A politikus közlése szerint a növekvő kereset miatt a családok több pénzt tudnak megtakarítani, így csökken a szegénység Magyarországon.

A hajléktalanok helyzetével kapcsolatban úgy fogalmazott: aki a hajléktalan embereken segíteni szeretne, akkor tesz a legbölcsebben, ha olyan ellátórendszert üzemeltet, ami ezen embereknek valós segítséget nyújt.

Akik amellett kardoskodnak hogy egy hajléktalan az utcán élhessen, az igazából nem az ő méltóságáért vagy javáért kardoskodik – tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítókép: Fülöp Attila. Forrás: kdnp.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában