a közösségek megerősítése

2018.11.05. 12:30

A kereszténység egy erős és stabil nemzet alapja

Újra kell értelmezni a kereszténység alapját, úgy, hogy minden korban megőrizzük az örök igazságot – jelentette ki Balog Zoltán. A volt emberi erőforrás miniszter szerint ez ma a legnagyobb kihívás Európában és az egész világon.

Hazánk már ráeszmélt erre, felmértük, mit veszíthetünk a keresztény alapok megrendülésével és mit nyerünk annak megerősítésével – fogalmazott az Echo TV Jó reggelt! című magazinműsorában.

Az embernek mindig azt a munkát kell végeznie, amire van belső elhívása és külső megbízatása. Balog Zoltán tizenkét évvel ezelőtt – amikor parlamenti képviselő lett – mondott le az aktív lelkipásztorságról, de megígérte a közösségének, hogy egyszer visszatér – fogalmazott a volt emberi erőforrás-miniszter.

A gyülekezet vezetése és a képviselőség nem fér meg együtt, ezért mondott le parlamenti mandátumáról – magyarázta Balog Zoltán Nehéz Attila kérdésére.

A volt tárcavezető ugyanakkor nem távozik a közéletből. Ahogy fogalmazott: nem egyszerűen csak lemond és kivonul, hanem visszatér egy közösséghez, a szószékbe. Véleménye szerint ez azért fontos, mert azt jelzi, a politikán túl is van élet, illetve, hogy mindenki hozzátehet Magyarország sikeréhez, ott, ahol éppen van. Lelkipásztorként célja a keresztény alapok, a kultúra közvetítése a társadalom felé.

Újra kell értelmezni a kereszténység alapját, úgy, hogy minden korban megőrizzük az örök igazságot – jelentette ki, hozzátéve: ez ma Európában és az egész világon az egyik legnagyobb kihívás.

A kereszténység ma is hódít és van vonzereje. Az egész világon növekszik a keresztények, a vallásos, istenhívő emberek száma – fogalmazott.

Kitért arra is: több mint ezer templom épült, valamint újítottak fel az elmúlt időszakban Magyarországon, miközben Nyugat-Európában csökkent a számuk.

A közösségek megerősítése az alapja mindennek. Bizonyítást nyert, hogy a vallásos emberek kiegyensúlyozottabbak, erősebbek. Minden államnak az az érdeke, hogy stabil közösségek alkossák. A magyar nemzet sikere érdekebében ehhez mindenkinek meg kell tenni a maga helyén azt, amit kell – mondta.

Romaügyi miniszterelnöki biztosként koordináló szerepet lát el a jövőben, mert szeretné, ha az elmúlt nyolc év eredményei nem vesznének el. Az elmúlt hat évben megduplázódott az egyetemre járó cigány fiatalok száma – emlékeztetett rá Balog Zoltán.

Azt szeretné, hogy az állam és az egyház még erősebb szövetséges legyen annak érdekében, hogy Magyarországon egy erős cigány-roma középosztály jöjjön létre.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában