Lekerülhet a bilincs

2019.11.13. 08:59

A karácsonyt már otthon töltheti Bróker Marcsi

A rengeteg károsult és tanú meghallgatása miatt nem tudott idejében ítéletet hozni a bíróság.

Szolnok, 2016. december 16. D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetõje 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol elõzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. A nõ Bróker Marcsi néven vált ismertté. MTI Fotó: Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

A karcagi üzletasszony jól fizető befektetéseket ígért, de a vádirat szerint a rá bízott pénzt inkább magára és családjára költötte, 12 milliárd forintos kárt okozva így ügyfeleinek. Van, akitől százmillió forintot csalt ki. Majdnem 800 embert károsított meg, ezért az ügy már három éve húzódik. Mivel a bíróság ez idő alatt nem hozott ítéletet, ki kell engedniük a három éve letartóztatott brókernőt – tudta meg a Tv2 Tények című műsora.

A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője 15 éven át kecsegtette kedvező pénzügyi befektetési lehetőségekkel karcagi és környékbeli ügyfeleit, így most többek között 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. Mintegy 800 ember vert át, volt, akitől több mint 100 millió forintot csalt ki. Az ügy már régóta húzódik, ugyanis a bíróságnak rengeteg károsultat és tanút kell meghallgatnia.

D. Sándornét Közép-Amerikából hozták haza nemzetközi elfogatóparanccsal, 2016 decembere óta volt letartóztatásban. Mivel nem hoztak ítéletet az ügyében, a bíróságnak most szabadon kell engednie.

Ha viszont a bíróság úgy látja, hogy a letartóztatás feltételei továbbra is fennállnak, elrendelheti, hogy a vádlott az otthonát kizárólag engedéllyel hagyhassa el. Ha pedig később megszegné a bűnügyi felügyelet szabályait, akár újból letartóztathatják.

Borítókép: D. Sándorné, avagy Bróker Marcsi a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában