dunai hajóbaleset

2019.06.23. 19:21

A Hableány-tragédia egyik áldozatának holttestét találhatták meg Csepelnél

A dunai hajóbaleset újabb áldozatát szombaton este találták meg Csepelen.

Budapest, 2019. június 1. Megemlékezõk és virágok a Margit hídnál, a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 1-jén. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltûntek. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Bors magyar sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, az esettel kapcsolatban még nem született hivatalos tájékoztatás.

Mindeközben egy dél-koreai orgánum, a The Korea Herald is úgy értesült, hogy a baleset helyszínétől 30 kilométerre holttestet találtak, amely a május 29-i Hableány-baleset egyik áldozatáé lehet.

A Hableány nevű turistahajó május 29-én ütközött össze a Viking Sigyn szállodahajóval. A turistahajón 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai állampolgár élte túl, huszonöt áldozatot már korábban megtaláltak.

Ha bebizonyosodik, hogy a most előkerült holttest a Hableány egyik utasáé, még két áldozatot kell a magyar-koreai kutatócsoportnak megtalálnia.

Borítókép: Megemlékezők és virágok a Margit hídnál, a baleset helyszínének közelében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában