statisztika

2019.07.30. 07:40

A Fülöp-szigeteken gyilkolnak a legtöbbször a föld miatt

Legalább 164, saját földjét az ipar és a mezőgazdaság terjeszkedésétől védelmező embert öltek meg tavaly világszerte, a legtöbbet a Fülöp-szigeteken – közölte az ilyen felmérésekkel foglalkozó brit székhelyű Global Witness nevű emberi jogi szervezet.

A Global Witness idestova hét éve készít ilyen összesítéseket. Tavaly a világ 19 országában gyújtött adatokat, és arra jutott, hogy egy hétre átlagosan három gyilkosság jutott.

A bányaipari tevékenységgel hozható összefüggésbe 43 gyilkosság, de öltek meg vízerőművi beruházások, fakitermelés és mezőgazdasági beruházások ellen tiltakozókat. Az előző évhez képest tavaly megnégyszereződött a vízhasználattal összefüggő vitákban megöltek száma – 17 halálos áldozat volt – amit a szervezet részben az általános felmelegedéssel, a szokatlan esőzésekkel és talajvizek elapadásával magyaráz kiváltképpen Latin-Amerikában, Afrikában és Dél-Ázsiában.

A Fülöp-szigetek vezeti a dicstelen statisztikát 30 gyilkossággal, őt követi Kolumbia 24, India 23, Brazília 20 és Guatemala 15 emberöléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában