Illegális bevándorlás

2019.09.17. 10:45

900 migránst evakuáltak egy franciaországi táborból

A francia rendőrök egy sportcsarnokból és egy sátortáborból költöztették ki az embereket a La Manche csatorna közelében, biztonsági és higiéniai aggályokra hivatkozva.

Egy területileg illetékes szóvivő szerint a Dunkerque-kel határos Grande Synthéből kiköltöztetett emberek között gyerekes családok is voltak. Úgy tudni, hogy a migránsok közül többen iraki kurd származásúak.

A szóvivő elmondta, hogy ideiglenes szállásokra viszik őket, és engedélyezik, hogy menedékért folyamodjanak a francia hatóságokhoz.

Egy francia bíróság szeptemberben úgy döntött, hogy kiürítteti a migránsok lakta területet az erőszak és az emberkereskedelem felszámolása érdekében.

Aktivisták figyelmeztettek: az evakuáció nem fogja elrettenteni a migránsokat attól, hogy a térségbe jöjjenek. A migránsok évek óta abban a reményben veszik célba a La Manche partján található francia településeket, hogy sikerül átjutniuk Nagy-Britanniába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában