Ország-világ

2020.11.27. 09:35

6393 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 135 beteg

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések, amelyeket a kormány továbbra is fenntart.

Orvostanhallgatók védõruhát vesznek fel a koronavírustesztek elvégzése elõtt a budapesti Hermann Ottó Általános Iskolában 2020. november 26-án. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsõdei, az óvodai, az iskolai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevõk is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – számol be a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 364 főre emelkedett. A gyógyultak száma 52 126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141 950 fő.

Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Borítókép: Orvostanhallgatók védőruhát vesznek fel a koronavírustesztek elvégzése előtt a budapesti Hermann Ottó Általános Iskolában 2020. november 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában