Járvány

2020.04.01. 06:50

525-re nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 4, krónikus betegséggel küzdő idős beteg

Jóval több lehet a tényleges vírushordozók száma, ezért mindenkit arra kérnek, ha teheti, maradjon otthon.

Budapest, 2020. március 25. Ápoló egy koronavírussal fertõzött beteget lát el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy, krónikus betegséggel küzdő idős beteg.

Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett.

Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is − olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Jelenleg 61-en vannak karanténban és 15 208 mintavétel történt.

Elhunytak

Így alakul a fertőzöttek száma megyénként

A koronavirus.gov.hu oldalon látható ábrából kiderül, hogy a legtöbb fertőzés a főváros környékén fordul elő, de kivétel nélkül az összes megyében van már koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (232 ember) találták, amelyet Pest megye (98 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (26 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (25 ember) következik. A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) és Békés megyében (3 ember) van.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Borítókép: illusztráció/Ápoló egy koronavírussal fertőzött beteget lát el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában